Paardentrailer onderhoud

Paardentrailer onderhoud

Het veilig en comfortabel vervoeren van uw paard is de reden dat u kiest voor een paardentrailer van Nexus. Daarnaast voeren wij paardentrailer onderhoud uit. Wij hebben paardentrailers van het merk Cheval Liberte. Deze staan bekend om hun zeer aangenaam rijcomfort en hebben een goede standaarduitrusting. Tot die standaarduitrusting behoren onder andere aluminium vloeren en aluminium wanden.

Onderhoud paardentrailer versus huren paardentrailer

Misschien maakt u niet veelvuldig gebruik van uw paardentrailer en is het aantal kilometers beperkt. Toch is regelmatig onderhoud nodig om met uw paardentrailer veilig op weg te gaan. Niets is zo vervelend voor u en uw paard dan langs de kant van de weg komen te staan. Mocht u trouwens toch onverhoopt stranden met uw paardentrailer, dan kunt u contact opnemen met Nexus aanhangers. We komen de paardentrailer ter plekke repareren en helpen u zo snel mogelijk op weg. Als u de paardentrailer echt maar weinig gebruikt, overweeg dan eens of een paardentrailer huren een goed alternatief is. Kijk voor meer informatie over huren eens op onze pagina paardentrailer huren.

Voorkomen van reparatie én boetes aan 3 paards trailer of 4 paards trailer

Stranden met uw 1- of 2 paards trailer is al erg vervelend, laat staan stranden met uw Cheval Liberte Minimax of Cheval Liberte Optimax. Aan paardentrailers worden extra eisen gesteld, dus goed om even extra te controleren en boetes te voorkomen:

  • Aanhangwagen banden: let op de bandenspanning en het profiel van uw paardentrailer banden. Deze moeten voldoende profiel en draagvermogen hebben. Nexus kan de banden voor u controleren of vervangen. Tips voor het kopen van goede banden kunt u hier lezen.
  • Torsie as aanhanger: omdat de torsie as van uw paardentrailer medebepalend is voor het draagvermogen, heeft Nexus een speciale machine ontwikkelt. Hiermee kunnen wij de reparatie van de torsieas snel en veilig uitvoeren. Bent u benieuwd hoe we de torsieas repareren? Lees hier dan meer over torsieas revisie en hoe wij de torsieas herstellen.
  • Verlichting paardentrailer: veilig op weg vereist een goede zichtbaarheid en goede verlichting. En voor een paardentrailer is een goede binnenverlichting zeer aan te raden. Kijk in onze webshop voor de juiste soort lampen. En vergeet uw mistachterlichten niet!
  • Breekkabel paardentrailer: als een breekkabel verplicht is, mag deze natuurlijk niet ontbreken en moet deze op de goede manier zijn aangesloten.
  • Hulpkoppeling paardentrailer: indien een hulpkoppeling is toegestaan, moet die aanwezig zijn en deugdelijk zijn vastgemaakt.
  • Oplooprem paardentrailer: als de oplooprem blokkeert of niet goed werkt kan dit gevaar opleveren of in elk geval irritaties. Maakt de paardentrailer een bonkende beweging, kijk dan de oplooprem demper na. En controleer regelmatig of de koppeling niet te veel speling heeft.
  • Chassis paardentrailer: aluminium heeft minder snel last van roest. Toch is een regelmatige controle en onderhoud van het chassis nodig om deze in goede conditie te houden.
  • Opbouw paardentrailer: zorg voor goede ventilatie, dat is prettig voor uw paard en goed voor uw paardentrailer. Voor tips over de wanden en vloeren van uw paardentrailer, zie hierna.

Kijk ook eens in onze webshop voor onderdelen voor uw paardentrailer! Want paardentrailer onderhoud kunt u uiteraard ook zelf doen.

Vloeren en wanden paardentrailer

De vloeren en wanden van een paardentrailer hebben veel te verduren. Paardenvijgen en het contact van de hoeven met de bodem, hebben een vernietigende uitwerking op de vloer. Soms is het daarom noodzakelijk om de vloer te vervangen. Ook kunnen we de vloer van een rubberen coating voorzien of een nieuwe rubberen mat installeren.
Naast de vloer hebben ook de wanden van een paardentrailer veel te lijden. Bij Nexus kunnen we deze ook van trapbescherming voorzien. Maak direct een afspraak met onze werkplaats voor paardentrailer onderhoud.
Maak een afspraak

Maak kennis met ons assortiment! Naar de webshop