Plateauwagens

Plateauwagen kopen

Laadgemak is een van de redenen om een plateauwagen te kopen. Bij plateauwagens is de laadvloer namelijk boven de wielen gemonteerd. Hierdoor heeft een plateauwagen een compleet vlakke bodem, ter grootte van de gehele bak. Dit is vooral handig wanneer u bijvoorbeeld met een heftruck de plateauwagen vanaf de zijkant wilt beladen. Wilt u een plateauwagen kopen, dan is het goed om te weten welke uitvoeringen en uitbreidingen er mogelijk zijn. Wij geven u graag uitleg en advies.

Plateauwagen kopen - Nexus aanhangers
Lees Meer

Plateau aanhangwagen in verschillende uitvoeringen

Plateauwagens zijn bij Nexus Aanhangers verkrijgbaar als enkelassige plateauwagen, tandemas plateauwagen en tridemas plateauwagen. Verder kan de plateau aanhangwagen worden uitgebreid met opties, zoals een voorrek, aluminium bodem, rijplaten, steunpoten, lier en huif. Plateau aanhangwagens zijn in diverse gewichtsklassen te verkrijgen bij Nexus Aanhangers, vanaf 750kg tot en met 3500kg.

De kwaliteit van een plateauwagen

De kwaliteit en het draagvermogen van een plateauwagen wordt grotendeels door het chassis bepaald. Daarom heeft u bij ons keuze uit een sterk vakwerkchassis en een chassis uit een gezette plaat. Daarnaast speelt het aantal dwarsliggers een belangrijke rol in de kwaliteit van de plateauwagen. Er zijn plateauwagens die standaard uitgerust zijn met veel opties, maar dat geldt zeker niet voor alle plateauwagens. Let hierop bij uw aankoop of wanneer u een plateauwagen wilt huren. Wilt u uw zwaartepunt van de plateauwagen zo laag mogelijk hebben? Kies dan voor een verlaagde uitvoering met kleinere wielen. Grotere wielen hebben als voordeel dat er minder rolweerstand optreed. Voor meer advies over plateauwagens, neemt u vrijblijvend contact met ons op.

59 resultaten wordt getoond
bekijk het hele assortiment
Maak kennis met ons assortiment! Naar de webshop