Aanhangwagenreparatie

Aanhangwagen reparatie met specialisatie wand- en vloerreparatie paardentrailer

Aanhanger reparatie kan de levensduur van uw aanhanger verlengen. De aanhangwagen reparatie wordt door Nexus goed en professioneel uitgevoerd. Door regelmatig gebruik of schade van uw aanhanger kan aanhangwagen reparatie nodig zijn. Kom niet voor onaangename verrassingen te staan en voorkom boetes door uw aanhangwagen door ons te laten keuren en repareren. Maak direct een afspraak.

Aanhanger reparatie én boetes voorkomen

Natuurlijk wilt u met uw Hulco terrax machinetransporter, polyester aanhanger of 3 paards trailer geen klapband krijgen. Of een bekeuring krijgen omdat de breekkabel ontbreekt of niet goed is aangesloten. Daarom is regelmatig onderhoud echt aan te raden. U kunt zelf het nodige doen om uw aanhanger in goede conditie te houden:

  • Aanhangwagen banden: controleer de bandenspanning en het profiel van uw aanhangwagen banden regelmatig. De banden mogen niet versleten zijn en moeten voldoende draagvermogen hebben. Door zware ladingen niet te lang te laten liggen, blijft de bandenspanning langer op peil. Wij kunnen uw banden aanhangwagen controleren of vervangen. Tips voor het kopen van banden voor aanhangwagen kunt u hier lezen.
  • Torsieas aanhanger: omdat de torsieas aanhanger medebepalend is voor het draagvermogen van de aanhanger, heeft Nexus een speciale machine ontwikkelt waarmee de reparatie van de torsieas snel en veilig door ons kan worden uitgevoerd. Wilt u weten hoe we de torsieas repareren? Lees dan hier verder over torsieas aanhanger revisie en hoe wij uw torsieas herstellen.
  • Aanhangwagen verlichting: veilig de weg op vereist goed zicht én goede zichtbaarheid op de weg. Kijk eens in onze webshop, daar vindt u een keur aan verlichting voor uw aanhangwagen.
  • Breekkabel aanhanger: indien een breekkabel verplicht is, mag deze uiteraard niet ontbreken en moet op de juiste wijze zijn aangesloten.
  • Hulpkoppeling aanhanger: als een hulpkoppeling is toegestaan, mag deze niet ontbreken en moet op de juiste wijze zijn aangesloten.
  • Oplooprem aanhanger: een blokkerende oplooprem is erg hinderlijk en een niet goed functionerende oplooprem gevaarlijk. Vooral de demper en glijlagers zijn aan slijtage onderhevig. Controleer de koppeling op speling. Als de aanhanger tijdens het rijden en remmen een bonkende beweging maakt, controleer dan de demper.
  • Chassis aanhanger: houdt de aanhanger schoon en gebruik een afdekzeil als de aanhanger buiten staat. Zo krijgen roest en vuil minder kans.
  • Opbouw aanhanger: zie wand en vloer reparatie aanhanger

Wand en vloer reparatie aanhanger

Behalve bovengenoemde redenen voor aanhangwagen reparatie, kan door veelvuldig gebruik of schade ook een wand en vloer reparatie aanhanger nodig zijn. Wanden en vloeren kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt en elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en onderhoudseisen. Controleer op rotte plekken, roest, lekkage en bij paardentrailers extra op ventilatie en binnenverlichting.

Wand en vloer reparatie paardentrailer; specialisatie van Nexus!

Vergen de wanden en vloeren van gewone aanhangers al regelmatig onderhoud, dit geldt helemaal voor paardentrailers. De paardentrailer vloer heeft veel te verduren evenals de paardentrailer wand, paardentrailer onderhoud is belangrijk. De vloer en wanden mogen geen zachte (rotte) plekken vertonen. Nexus kan uw paardentrailer voorzien van nieuwe houtwerk of aluminium. Hierbij krijgt de vloer een rubberen coating of mat en worden de wanden van trapbescherming voorzien. Maak direct een afspraak voor een paardentrailer keuring.
Maak een afspraak

Maak kennis met ons assortiment! Naar de webshop