Caravan onderhoud

Caravan onderhoud

Niet alleen voor onderhoud van aanhangwagens, ook voor caravan onderhoud kunt u bij ons terecht. Regelmatig caravan onderhoud voorkomt onnodig hoge kosten. Nog belangrijker: met een goed onderhouden caravan bent u veilig onderweg.

Keuring caravan

Een keuring caravan is in Nederland vooralsnog niet verplicht. Echter, wanneer er bij een ongeluk sprake is van achterstallig onderhoud, kunt u als eigenaar aansprakelijk worden gesteld. Keuring van een caravan is daarom geen overbodige luxe. BOVAG adviseert eens in de twee jaar een onderhoudsbeurt voor de caravan. Nexus verzorgt de keuring van uw caravan en gaat daarbij alle belangrijke onderdelen na. Eventuele reparatie doen wij altijd in overleg met onze klanten.

Onderhoudsbeurt caravan

Bij een onderhoudsbeurt van de caravan controleren wij alle belangrijke onderdelen van uw caravan. Juist ook als de caravan lang stil heeft gestaan kan een onderhoudsbeurt nodig zijn. Banden zijn slijtagegevoelig . Een goed profiel en een goede bandenspanning zijn een vereiste voor een goede wegligging. Ook voeren we bij een reguliere onderhoudsbeurt extra controles uit op het chassis, oplooprem en de torsieas en de rubbers van de caravan. Het gevaar bij caravans is dat de rubbers van de torsie as uitdrogen waardoor de vering van uw caravan niet meer goed functioneert. Vooral bij zwaarbeladen caravans levert dit risico’s op wanneer de caravan onderhoudsbeurt wordt overgeslagen.

Kosten onderhoudsbeurt caravan

Voor de precieze kosten van een onderhoudsbeurt caravan kunt u het beste contact met ons opnemen. Dit hangt namelijk af van het door u gewenste caravan onderhoud. U kunt er bij Nexus voor kiezen uw hele caravan te laten keuren maar ook controle van slechts een onderdeel behoort tot de opties. We verzorgen caravan onderhoud voor aparte componenten. Bijvoorbeeld het onderstel: controle op onder andere remkabels, chassis, banden, wielbouten, oplooprem, schokdempers, torsieas en rubbers. Of een controle op opbouw: voldoet de caravan aan de eisen wat betreft verlichting, spiegels, kentekenplaatverlichting. Bij dit caravan onderhoud controleren we ook of alle aansluitingen werken en indien gewenst kunnen we uw caravan banden ook balanceren. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om enkel de banden te controleren voor u vertrekt. Kortom, de kosten onderhoudsbeurt caravan zijn afhankelijk van de benodigde reparaties.

Wilt u uw caravan door ons laten inspecteren? Of wilt u een onderhoudsbeurt voor uw caravan? Maak dan direct een afspraak. Of bel ons even!
Maak een afspraak

Maak kennis met ons assortiment! Naar de webshop