Torsie as aanhanger

Torsie as aanhanger

De torsie as aanhanger bepaalt mede het draagvermogen van uw aanhangwagen. Gaat u regelmatig met een beladen aanhanger op pad, dan raden wij u voor de veiligheid aan om de torsie as extra te controleren. Nexus ontwikkelde hiervoor een speciale machine waarmee we reparatie van een torsie as snel en veilig kunnen uitvoeren.

Torsie as repareren

Als wij uw torsie as repareren, maken wij gebruik van een door ons zelf ontwikkelde machine. Met deze machine kunnen we snel, secuur en veilig een torsie as repareren. We meten de veerwerking en houden daarbij rekening met eventuele zwaardere belading. We hebben bovendien diverse maten in huis zodat we iedere soort torsie as van iedere aanhanger kunnen repareren. Van gesloten aanhangers, bakwagens, paardentrailers, caravans en meer.

Torsie as revisie

De bewegende delen van uw aanhangwagen zijn extra gevoelig voor slijtage. Ook kromme zwenkarmen kunnen we repareren. Torsie as revisie kan zowel bij oudere als nieuwere assen. Ons personeel heeft de nodige expertise in huis om de torsie as van uw aanhangwagen snel en vakkundig te repareren. Zowel voor een rubber- als voor een staalgeveerde torsie as hebben wij de juiste apparatuur. In de meeste gevallen zijn het de lagers en de rubbers die bij torsie as revisie aan vervanging toe blijken.

Torsie-as herstellen

Bij Nexus kunnen we van uw aanhangwagen de torsie-as herstellen. Wij controleren altijd eerst rubbers en zwenkarmen. Deze zijn het meest gevoelig voor slijtage. Vooral bij caravans moeten de rubbers tussentijds regelmatig worden vervangen, omdat deze kunnen uitdrogen.

Niet alleen het soort rubber maar ook de staat van de rubbers bepaalt hoe hoog het draagvermogen van de torsie as en daarmee uw caravan precies is. Alleen indien nodig zullen wij de hele torsie-as herstellen. Bijvoorbeeld bij een kapotte, verbogen of doorgezakte torsie as door overbelading.

Onderhoud torsie as aanhanger

Een torsie as met rubbervering is voor aanhangers de meest gangbare as. Soms komt bij de torsie as van een aanhanger ook staalvering voor. Onderhoud is hierbij erg belangrijk en ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij smeren de torsie as zodat u zonder problemen met uw aanhanger de weg op kunt en de vering in orde blijft.

Wilt u uw aanhangwagen door ons laten inspecteren? Of wilt u een onderhoudsbeurt voor uw aanhangwagen? Maak dan direct online een afspraak . Of bel ons even!
Maak een afspraak

Maak kennis met ons assortiment! Naar de webshop