Torsieas aanhanger

Torsieas aanhanger

De torsieas aanhanger bepaalt mede het draagvermogen van uw aanhangwagen. Gaat u regelmatig met een beladen aanhanger op pad, dan raden wij u voor de veiligheid aan om de torsieas extra te controleren. Nexus ontwikkelde hiervoor een speciale machine waarmee we reparatie van torsieas aanhanger snel en veilig kunnen uitvoeren.

Torsieas repareren

Als wij uw torsieas repareren, maken wij gebruik van een door ons zelf ontwikkelde machine. Met deze machine kunnen we snel, secuur en veilig een torsieas repareren. We meten de veerwerking en houden daarbij rekening met eventuele zwaardere belading. We hebben bovendien diverse maten in huis zodat we iedere soort torsieas van iedere aanhanger kunnen repareren. Van gesloten aanhangers, bakwagens, paardentrailers en meer.

Torsieas revisie

De bewegende delen van uw aanhangwagen zijn extra gevoelig voor slijtage. Torsieas revisie behoort daarom standaard tot de controlewerkzaamheden van Nexus. Ons personeel heeft de nodige expertise in huis om de torsieas van uw aanhangwagen snel en vakkundig te repareren. Zowel voor een rubber- als voor een staalgeveerde torsieas hebben wij de juiste apparatuur. In de meeste gevallen zijn het de lagers en de rubbers die bij torsieas revisie aan vervanging toe blijken.

Torsieas herstellen

Bij Nexus kunnen we van uw aanhangwagen de torsieas herstellen. Wij controleren altijd eerst rubbers en lagers. Deze zijn het meest gevoelig voor slijtage. Vooral bij caravans moeten de rubbers tussentijds regelmatig worden vervangen, omdat deze kunnen uitdrogen. Niet alleen het soort rubber maar ook de staat van de rubbers bepaalt hoe hoog het draagvermogen van de torsieas en daarmee uw caravan precies is. Alleen indien nodig zullen wij de hele torsieas herstellen. Bijvoorbeeld bij een kapotte, verbogen of doorgezakte torsieas door overbelading.

Onderhoud torsieas aanhanger

Een torsieas met rubbervering is voor aanhangers de meest gangbare as. Soms komt bij de torsieas van een aanhanger ook staalvering voor. Onderhoud is hierbij erg belangrijk en ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij smeren de torsieas zodat u zonder problemen met uw aanhanger de weg op kunt en de vering in orde blijft. Neem contact op voor meer informatie.
Maak een afspraak

Maak kennis met ons assortiment! Naar de webshop